Det er ikkje kvart år det vert laga rognebærgelé på skulekjøkenet. Nokre år har vi laga og gitt eit glas til kvar av dei bestemødrene som kjem og hjelper oss med å bake lefser
Vask og del eplene i små biter. Ha de i en stor kjele med vannet og kok opp. Fest et klede til eplene over en bolle, og la eplesaften renne over natten
Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy av rognebærog epler eller pærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Finn fram ingrediensene (minus koteletter og spicy eplegelé, Oppskrift med disse, kommer her). Ovnsbakte rotgrønnsaker er skikkelig bra høstmat…rotgrønnsakene er i sesong og så smaker de inmari godt og passer til både hverdags til f
Den franske vaniljekremen "crème pâtissière" smaker nydelig sammen med friske jordbær, som blir ekstra søte og vakre når de glaseres med smeltet eplegelé
Ein får skvisa inn litt i løpet av ein dag - sjukehustime, lang lunsj med mamma og lillesøster, ein tur i skauen, besøk, matlaging og så klar for klubbvenninner
Kjæresten ønsket seg så veldig skikkelig storfekjøtt og da ble det slik. Jeg bestemte meg for å lage saus og kryddersmør selv, og deler gjerne oppskriften med dere
Med besøk fra New Zealand skal en både ha tid til å være turleder som manøvrere unna farer som Nøkken (the Nöck)og kløende nyper, og du skal mette de langreiste magene flere ganger om dagen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.