Skrell og vask rødbetene og del de i små terninger/biterLegg de i en ildfast form med en klunk oljeStrø over maldonsalt, pepper og gjerne noen friske urter
Det er noe deilig gammeldags og sunt i å bruke rødbeter, tenker jeg. Men du vil ikke tøyse rundt med den uten hansker på og i nærheten av rennende vann
I dag inviterte jeg hele støtteapparatet til lunsj, en lun salat medchevreogrødbeter. I går bare måtte jeg prøve å steke de sprø kjeksene medchevreog rosmarin i
Ha godt med mel på benken og bruk en slikkepott for å få deigen ut av bollen, dryss litt mer mel oppå og form brødet så det passer i en brødform, du trenger ikke kna deigen
Denne retten kan brukes både som forrett og dessert. Ordet ' Chevre ' er det franske ordet for geit. Den passer også godt på tapasbordet -eller hvis du har lyst på noe godt - fordi du fortjener det
Juster med mer mel til du får en blank og elastisk deig. En slik bløtlegging av korn, kjerner og frø gjør de seige, slik at de binder seg bedre i deigen
Rugspirer ser ikke så veldig delikate ut der de vokser på seg lange, hårete røtter, men de er enkle å spire og jeg syns ikke dere skal skremmes av det litt underlige utseende
En enkel men god forrett som passer godt sammen med vilt, og det spiser vi jo gjerne om høsten. Til barna kan man jo evt lage en variant med paté hvis det faller bedre i smak hos den yngre garde
Mias Mat slår til med rødbethummus, dessertbloggen Idéfull har laget en dessert med rødbetmousse som hun kaller rødmende betefruer, den engelskspråklige My Nordic Kitchen har laget en smoothiebolle av rødbeterog bær og på herlig nynorsk får du kvit pizza med beter hos Kvardagsmat
Vend dem i olje, salt og pepper. salt og pepper. salt og pepper. )1 kg rødbeter1 ss olivenoljesalt og pepperKrem100g gresk youghurt2 ss fersk revet parmesan+ litt til pynt1 hvitløksfedd finhakketsalt og pepperSett på ovnen på 175 graderskrell og del opp rødbetene i små staver. Enkelt, sunt og veldig godt 1 kg rødbeter
Enda en brødoppskrift fra meg, og det er vel fordi det spises mer brød enn kaker her i huset. o)Dette er også en oppskrift på brød som påbegynnes den ene dagen og fortsettes den neste, en metode som gir veldig saftige og holdbare brød
Topp med litt sukker (ikke for mye, du vil ikke ha brent overflate), salt og pepper og bak i ovnen i opp til en time, kjenn litt på dem underveis – rødbeter trenger litt tid på å bli passe møre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.