Mias Mat slår til med rødbethummus, dessertbloggen Idéfull har laget en dessert med rødbetmousse som hun kaller rødmende betefruer, den engelskspråklige My Nordic Kitchen har laget en smoothiebolle av rødbeterog bær og på herlig nynorsk får du kvit pizza med beter hos Kvardagsmat
Vend dem i olje, salt og pepper. salt og pepper. salt og pepper. )1 kg rødbeter1 ss olivenoljesalt og pepperKrem100g gresk youghurt2 ss fersk revet parmesan+ litt til pynt1 hvitløksfedd finhakketsalt og pepperSett på ovnen på 175 graderskrell og del opp rødbetene i små staver. Enkelt, sunt og veldig godt 1 kg rødbeter
Topp med litt sukker (ikke for mye, du vil ikke ha brent overflate), salt og pepper og bak i ovnen i opp til en time, kjenn litt på dem underveis – rødbeter trenger litt tid på å bli passe møre
Hva er vel sildesalaten og leverposteien til jul uten rødbeter, så derfor er det like greit å få gjort unna rødbetsyltingen, for de aller beste rødbetene er de hjemmelagde så klart
Smak til med mer krydder og evt. Ved siden av å være næringsrik og kalorifattig, er den et fargerikt bidrag til kjøttkaker, pølser, vilt, kalkun og and
Med det heller kjølige sommerværet her på Østlandet fikk jeg lyst til å holde meg inne og bake idag, og da ble det grove rundstykker medtranebærog valnøtter
Jeg valgte å lage en middagsrett med hele ovnsbakte rødbeter i selskap av smakfull ost, salt bacon, syrlige høstepler, spicy pærechutney, rødløk, valnøtter og gressløk
Den milde smaken av deigen sammen med det syrlige og søte tranebær, knasende tekstur og nøttesmak av valnøtter og mandelflak, får paien til å smake helt vidunderlig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.