En god rødvinssaus er et must til okse- og lammekjøtt. Noen ganger kan man ty til posevarianten, men unner man seg godt kjøtt bør også sausen stå i stil
Ved grilling brukes også sterk varme til å begynne med, så lavere temperatur i ca. Det vil si at de er myke nok til å spises, men skal fortsatt ha litt tyggemotstand
Og til dessert hadde vi sitron-fromage og gulrotkake. Smak til med salt, pepper 1/2 ts soyasus, 1 ss rødvin eller solbærsaft og gjerne en liten skvett med matfløte
Kok inn til halvparten. For meg skal påskelammet inneholde rosmarin, hvitløk, lam (selvsagt), aspargesbønner, ovnsbakte tomater, gratinerte poteter og en rødvinssjy
La dette koke inn til menden er blitt en sirup (ca en halv time). Jeg hadde lyst på noe litt annet enn viltsaus med fløte og fant derfor fram en kjempegod oppskrift på rødvinssaus
Å spise lam i påska er noko eg er vand med frå eg var lita jente, og vi fekk servert eit lammelår som var drege i pulk opp til hytta og steikt i vedfyrt omn
Gni lammelåret. godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter, stikk lommer i. steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.