Vel, det er en sannhet med visse modifikasjoner. De første blomkålene ble utviklet av araberne i middelalderen og selv om det kanskje ikke er den første grønnsaken vi forbinder med mat fra Midt-Østen, brukes den faktisk en god del
Her kommer en «favoritt» fra min gamle blogg, søtpotetsuppemed kokosmelk og chilli. Skrell og del søtpotetene i mindre biter og legg i gryta sammen med karri, kokosmelk, buljong og vann
Ovnsbakt blomkålmed hvitløk og parmesan Save Print Passer til kjøtt og fisk. Bland sammen med hvitløk, olivenolje, cayennepepper, paprika og sitronsaft, smak til hvor mye cayennepepper du vil bruke
Blomkålmed skinke/bacon og hvit kremet ostesaus. Dette er en sunn middag med lite karbo som til og med ungene mine synes var god, og de var spesielt glad i den hvite kremete sausen
Smelt smøret i kjele, rør inn hvetemelet og spe med litt og litt melk mens du rører ekstra godt. -) Sausen må ikke være for tykk, som vaniljesaus, kanskje, så prøv deg frem med melkemengden
Jeg har eksperimentert med litt forskjellige krydre på blomkålen og det meste blir godt, men denne varianten med hvitløk og mandler synes jeg er helt nydelig
Jeg synes denne suppen er nydelig, det smaker så godt med grønnkålen og kyllingen. Bland grønnsakene med potetterningene og mos det hel sammen med en stavmixer
Krydre med muskat, salt og pepper. Hell over den ferdige sausen og strø godt med revet ost på toppen. Smelt 2 ss smør i en kjele, visp så inn hvetemel, og spe ut med melken under omrøring
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.