3-4 desiliter
vatn per kilo dersom du bruker bringebær, jordbær og andre bær med lite pektin (naturleg stivelse), solbær krev om lag dobbelt så masse vatn, elles blir safta fort gele
6 dl
sukker per liter ferdig silt saft
1/5 ts
eller ein milliliter) benzoesurt natron per liter silt saft
Denne mannen ar skjønt at dei til tider høgtravande metodane frå biologi- og fysikktimane på bakrommet til topprestauranten The Fat Duck i landsbyen Bray i England kan delast med bermen – altså oss enkle sjeler som i ein svak augneblink raskar med oss ein ihjelgrilla kylling frå butikken
Da Vilde var på besøk i helga lagde vi tidenes hamburger til middag. Vilde hadde gjort god research påforhånd og funnet frem til to supergode oppskrifter som vi testet og kombinasjonen ble helt amazing
På denne tiden av året var det nok travelt på Oselias kjøkken med safting og sylting. I kokeboka har i hvert fall Oselia mange oppskrifter på forskjellige typer syltetøy, safter og likører
Jeg fikk noen klager på at denne saften var for lite søtt. Kan du teknikken med å sterilisere flaskene slik at du ikke får mugg, så gjør gjerne det - dette har jeg nemlig aldri lyktes med (men er takknemelig for tips
Ha saften over på sterile flasker. (Om du ønsker konsentrert saft reduserer du den til ønsket styrke ved å dampe bort vann før du har den over på flaskene)
Sorbèt derimot, det er tingen og med så mange variasjonsmuligheter. Denne gangen blir det bare for voksne, altså den inneholder ikke barnevennlige saker
Den dukker opp på flere og flere middagsbord, og spises gjerne flere ganger, både før og etter jul. Nåja, to-tre ganger da kanskje, vi blir jo aldri lei av denne aske(-)tiske fisken
Nå ligger min på en seng av salt og godgjør seg. Jeg ser av mine tidligere innlegg at jeg pleier å lage rull av elg i disse dager, så da kommer oppskriften her
La saften koke til det slutter å skumme. Hell saftenpå steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter), sett på kork og avkjøl. 1 kg blåbær (eller rips, solbær eller bringebær)
Jeg moste en halv avokado sammen med litt sitronsaft og en spiseskje med keso (cottage cheese eller kesam fungerer også)Salatenbestår enkelt av spinat, gul paprika og cherrytomat
Jeg har nå tenkt å ta dere med på en reise, helt fra da vi dro hjemmover fra syden – frem til nå, imens jeg nå steker havregrynene mine som jeg sikkert kommer til å glemme for såå brenne ned hele huset osv
I dag er det kjøttfri dag for mange, så her kommer oppskriften på en sunn og enkel mandagsmiddag. Da har jeg kommet meg hjem fra ferie, så da er det tilbake til jobb og hverdag igjen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.