Det er også godt med litt revet ingefær i. Etter mitt opphold på Bali i Indonesia var det spesielt en ting jeg ikke klarer å få nok av, og det er peanøttsaus
Finhakk hvitløk, chilli og ingefær, stek dette med smør i en kjele til det blir gyllent. Finhakk alle nøttene, ha dette i rett før servering så man bevarer den crunshy følelsen i nøttene, smak til med litt pepper
Ha halvparten av marinaden over kyllingfileten (som er kuttet i tynne strimler) og halvparten i en liten kjele som blandes inn med peanuttsausen og litt ekstra vann
Wok dine favorittgrønnsaker med denne sausen, eller lag vegetarisk satay av tofu, Quorn e. Dette er oppskrift på en fyldig og mettende peanøttsaus som passer til asiatisk mat
Server sammen med kyllingspyd med ris, salat, og gjerne godt brød til. Vi er veldig glade i asiatisk mat her i huset, og noe vi liker godt er peanøttsaus
Dette er en av mine personlige favoritter, med mye smak og veldig enkelt å lage. Start med å frese alle kryddrene i oljen, kokkosmelken og kyllingkraft
Tilslutt så servere du vårrullene med evt gjenværende ingredienser, sitron, lime og peanøttsaus. Bløt så opp rispapirene, og legg på en plate å fyll med de forskjellige ingrediensene
Selve kebaben skulle egentlig klemmes rundt et spyd, men de jeg hadde var så altfor store og de i tre hadde jeg ikke lagt i bløt på forhånd, så da formet jeg den bare med hendene – bruk gjerne spyd om du vil
Denne woksausen er SÅ god, og jeg anbefaler å lage den med en gang. Ha så i sausen, og spe på med vann til du har ønsket tykkelse på sausen, og la godgjøre seg litt
Pensle med marinaden og mariner kjøttet i 30 minutter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne skiver og tre dem på satayspyd
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.