Ha scampi/reker i stekepannen, fres lett og hell de over i ildfaste skåler og dryss over salt. Scampi i hvitløk 1 person. 8 rå scampi (får du tak i rå reker er det absolutt best). Deretter fortsetter vi litt enkelt og setter følgende i ovenen mens hvitløks scampien spises, 2 personer. 1 pk Øfas crispy scampi legges på bakepapir og settes inn i forvarmet oven, 220 g. 8 rå scampi
Jeg elsker «kinamat» og har vært så heldig å lære å lage litt som vi i familien elsker å fråtse i. jeg handler på «Mango» på Jessheim, en liten asiatisk butikk som ikke gjør så mye utav seg, men har masse herlig krydder og ingredienser
Idag vil vi dele med dere en oppskrift på Tempura scampi. Gjør klar en kasserolle og ha nok olje til å dekke scampiene, så er en fordel at kasserollen ikke er så stor så fyller du den halvfull med frityrolje
På bildet over har NRK lagt inn en oppskrift på Scampi fritti. Og de åpner med å si at «du kan bruke sjøkreps, men også scampi eller kongereker dersom det er lettere å skaffe»
jeg har aldri lagd pasta og scampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.