Sellerirot kan bakes i ovnen akkurat som potet og er dessuten en super erstatning for poteten. Baker du selleriroten får du et supert tilbehør som er helt nydelig til både kjøtt og fisk
Pommes frites kan lages på en sunnere måte enn den vanlige som er kokt i olje, med denne fremgangsmåten her kan du innimellom spise pommes frites med god samvittighet, og det er ingen innviklet eller omfangsrik fremgangsmåte, nei da, såre enkelt
Selleriroten krever litt tid i stekeovnen, men gjør seg selv mens du tilbereder resten av middagen. Blandingsforholdet mellom sellerirot og pastinakk kan du variere etter smak og behag
Skjær potetene i strimler ala pommes frites. Når jeg får en hel kasse med økologiske poteter i gave, da må de jo spises selv om jeg egentlig ikke spiser potet til vanlig
Som alternativ til potet har sellerirot lavt innhold av karbohydrater og smaker veldig godt. Skrell selleriroten, pensle med olje og strø over med salt og pepper
(Til 2)1 nett med blåskjell (ca 1 kilo)2 sjalottløk2 ts olivenolje2 dl tørr hvit vin---4 store poteter2 fedd hvitløkMatoljeSalt og pepper---1 eggeplomme (romtemperert)1 ts dijon sennep1 dl druekjerneoljeRens blåskjellene, skrubb bort belegg på skjellene og fjern skjegget som henger ut langs siden
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.