Fargerik og nydelig på smak, lekker på julebordet. Både spekesild og kryddersildfileter kan brukes, men selv liker jeg best kryddersild til denne silderetten
Å lage silderetter er egentlig veldig koselig, selv om tårene renner når man skjærer løk, dufter det godt av krydder og andre godsaker som vi putter i krukker og glass med sild
Og danskene bruker jo norsk sild til sine silderetter da. Selv om både danskene og svenskene etter min mening er flinkere med sild enn vi er, går det jo an å trylle frem god julesild til julebordet
Det kan lages mye god mat av sild og sild kan varieres i det uenderlige med alle mulige varianter av tilbehør, men jeg tror dette er min favoritt, og det er en fulltreffer på koldtbordet
* Tyttebærkrem er deilig til stekte fiskekaker og stekte silderetter m. 4 porsj. 8 torskekarbonader2 løk2 store champignonersmør/olje til steking---2 dl kremfløte4 ss tyttebærsyltetøysmeltet smør til sauspoteter1
Helt vanlig tradisjonell hotell frokost, med de obligatoriske eggene, kokte og stekte, bacon, småpølser, den vanlige bønner i tomat fra hermetikkboks, oppskjært kjøttpålegg, ost, røkelaks, silderetter, frukt og grønt osv
Jeg bruker å lage et par nye silderetter før jul sammen med noen godt utprøvde som vi er veldig glad i, og i år ble det blant annet denne marinerte silden med urtekrem - behøver jeg å si at den smakte aldeles nydelig -
Siden det ennå er litt tidlig å lage umamirike retter som for eksempel leverpostei, deilige silderetter og sitrusgravet laks, for ikke å snakke om Hellstrøms pinnekjøtt, har jeg laget sprø og møre berlinerkranser som mine tyrkiske naboer skal få i julegave
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.