Fermentert mat – et slag for bærekraft. I Norge er det veldig vanskelig å spise kortreist sesongmat hele året, men det du kan gjøre er å forlenge livet til det som er kortreist med fermentering slik at maten holder seg i månedsvis
Jeg har planlagt et pepperkakehus, men det må bli til helgen tror jeg. Testet oppskriften her igår og de ble veldig gode, lagde halv røre med vanilje og halv med sjokolade, og falt pladask for den med vanilje - spesielt med jordbærstrø på
I dag har jeg et supert lunsjtips til dere. Det hender vi spiser det til middag også når kjøleskapet er litt tomt, for egg har vi alltid – godt, billig og proteinrikt
Jeg har allikevel gått og tenkt på at jeg ønsker å lage en versjon med quinoa istedet for hvit ris. Så etter et par forsøk har jeg kommet frem til denne oppskriften på vegisterkaker med quinoa og tradisjonelle julekrydder, perfekt tiljulematen
Den kan lages på to måter, den enkle måten (som også er mye kjappere) for ikke proffer som meg, eller på den mer profesjonelle måten, jeg skal dele begge måter her
Når man våkner en søndags morgen og plutselig blir sugen på lefser,så må man bare lage seg noen. Har du lyst å prøve,kanskje øve deg tiljul,så finner du oppskrift HER
Lett å lage er det også,her får du oppskriften. Varm vann og sirup til det er fingervarmt. jul. Tilsett salt, vann og sirupsblandingen, rosiner og elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bakebollen
I dag har jeg en reprise på disse godbitene til dere. Man skulle kanskje tro at det tar lang tid og er vanskelig å lage, men det er både raskt og enkelt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.