Denne oppskriften stammer fra min lykkelige tid som student i Bergen. Når høsten meldte sin ankomst, og regnet rant over den regntunge byen, (hvor det nærmeste du kommer snø er isen fra fiskehandlerens disk) DA pleide min venninne, Wenche, å lage sin magiske lammegryte
Desse gode heimelaga gåvene fiksar du i løpet av ein kveld, viss du har gjort innkjøpa på førehand. Med ein raudvinslant som står att etter eit førjulselskap og litt krydder og sitrusfrukter er du godt i gang med ei original og smakfull julegåve
Smak til med grovkvernet pepper, litt salt og ha i en klatt smør rett før servering. Jeg er ikke alene om å mene at den kulinariske definisjonen på høst for en vestlending er lam
Viss det ikkje løsnar, så pensle det først litt med kaldt vatn før du prøver på nytt. I dag var eg ute og henta den siste rarbarbraen eg syns eg med godt samvit kan ete
Dette er utrolig godt så pass på at du ikke smaker opp hele pureen før servering. Legg puré på tallerken først, deretter et par fine stykker av koljefileten, topp med litt bacon og drypp over stekesjy
Den siste tiden har gått med til jobb, barn og juleforberedelser (da julen er hjemme hos oss i år. -) Første trimester er unnagjort, og da kom noen av kreftene tilbake
Hun skrev at hun la hele kalkunen i saltlake noen timer før steking. Ellers stekte jeg kalkunen slik jeg alltid gjør, først på lav temperatur(100-120 C)
om så bare for å robbe dem for billige varer. Sukk. Som nevnt tidligere har Resept lagt ned sin fantastiske veganrestaurant i Stavanger og forrige ukesolgte de ut alt av varer de hadde igjen på lageret
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.