Sjøtunge er en flyndrefisk med hvitt og fast kjøtt. Den er nydelig på smak og enkel å tilberede, men muligens litt vanskelige å filetere så jeg valgte å steke fisken hel i ovnen
Heldigvis, for hadde jeg ikke kunnet bestille skall- og bløtdyr utenom det vanlige fra ham, hadde jeg gått glipp av deilig sjømat som så og si er umulig å få kjøpt i Norge
Visstnok serveres det både rødtunge, sandflyndre, ja til og med pangasus som sjøtunge, sies det. noe mer langstrakt enn de andre flyndrefiskene, gråbrun på oversiden og hvit på undersiden
Hvorfor ikke introdusere kjøttet til en folkelig pris, og så kanskje øke prisen litt etterhvert. Geitekje, eller kidd som noen sier, er både smakfullt, sunt og slankende
Dansk jomfruhummer, altså scampi, tilberedt sammen med flotte store kamskjell og servert med en deilig dansk hvitvin i den koselige byen Lønstrup, en halvtimes tid syd for Skagen
Skyll og skrubb skjellene godt i kalt vann. Forskjellen er med eller uten deilige tomater. Fjern skjegg og kast de som ikke lukker segKok pasta som anvist på pakken
Rens knivskjellene for sand (se ovenfor), og skyll vongolene under kaldt vann. Og det er synd, for dette er smakfull skjellmat, som vanligvis spises rå utenfor Norge
Forgjengeren til Panforte di Siena, denne deilige konfektkaken fra Toscana, er middelalderens honningsøtede brød tilsatt krydder og små tørkede frukter i biter
Her er våre fire vaktler lagt i pannen, to opp og to ned for bildets del. Denne minste hønsefuglen vår hører til i fasanfamilien, og har et lyst, mørt og deilig kjøtt med en mild smak
I tillegg til mye kalium, kalsium, magnesium ogfosfor, jern, glykosid, asparagin og allantoin. Joda, den kalles vinterasparges, men også fattigmannsasparges
Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.