Sjokoladekake med lys krem
Marianne´s kokebok
Marianne´s kokebok
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Rør sammen følgende med mikser
  • 4 dl mel
  • 5 dl sukker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 ts natron
  • 2 store egg
  • 2,5 dl kefir (du kan skifte denne ut med 2,5 melk og ha i 1 ts eddik – rør rundt og vent 3 minutter da har du syrnet melk)
  • 1 dl smeltet smør (kan bruke 1 dl olje)
  • 1 ts vanilje ekstrakt (eller vaniljesukker om du ikke har annet)
  • 1 dl espresso
  • 175 gr nederst i ovnen i ca 30-40 minutter Jeg bruker 24 cm form og deler kaken i to.
  • Kremen (det er den som gjør hele kaka!)
  •  
  • Rør sammen følgende med mikser
  • 1 dl smør, mykt
  • 0,5 dl avjølt usukret sjokolade (jeg brukte billig lys kokesjokolade fra Kiwi :-))
  • 7 dl melis
  • 3 ss melk
  • 2 ts ekte vanilje ekstrakt (jeg brukte vaniljesukker…)
  • Ha fyllet inni og oppå kaka!

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.