ENDELIG har jeg klart å lage et kjempegodt og sunt sjokoladepålegg uten nøtter eller sukker som fikk til og med two thumbs up fra min meget kresen fjørtis jenta
Barna her i huset elsker sjokoladepålegg, og etter å ha lest masse oppskrifter på nettopp dette på nettet så har vi kommet frem til en oppskrift som vi synes ble god
Å kose seg på lavkarbo trenger ikke å bety at man må skeie ut med høykarbomat. Vi holder fortsatt på å teste ut boka Fett nok – LCHF for hele familien, og i dag fant vi en oppskrift på sjokoladepålegg i den boken
Denne gangen lagde jeg en litt annerledes mikstur, med middels mørk sjokolade (noen vil nok kalle den lys for det), ristede hasselnøtter uten skall og vikingmelk
Fra nå av skal guttene få nyte en brødskive med hjemmelaget sjokoladepåleggmed god samvittighet, uten at de propper i seg unødige tilsetningsstoffer og andre hemmelige ingredienser
Denne gangen ble det hasselnøttpålegg med lys sjokolade. Mer hjemmelaget sjokoladepålegg. Hell de malte nøttene over i en bolle og rør inn smeltet sjokolade sammen med salt og litt olje til du får den konsistensen du ønsker
Her har jeg servert sjokoladepålegget på grove rundstykker med bakepulver. Sjokoladepålegg er vel pålegget de fleste liker, men som de fleste unngår, av smarte grunner, å spise til hverdags
Hadde ei prøveskive medsjokoladepålegg. )En porsjon med 1 dl creme fraiche og 15 gramsjokoladepålegg, er søtt og godt og gir kun 3,35 g karber. Og i tillegg litt heimelaga blåbærsyltetøy, som er søta med feks tagatesse - 20 g tagatesse pr 400 g blåbær
Da er jeg i gang igjen med hjemmelaga alternativ for sjokoladepålegg. Med bare tre ingredienser kan du lage dette deilige pålegget som er så godt at både barna og jeg nesten spiste det opp før jeg fikk tatt bilder av det
Har lenge hatt lyst til å prøve å lage sjokoladepålegg, ikke det at jeg spiser det så ofte , prøver å holde meg unna så godt det går med tanke på at bikinisesongen er her, men fordi jeg for en stund tilbake leste en artikkel om bruk av palmefett i sjokoladepålegg
Ja, det smaker fantastisk godt, og endelig kan jeg lage mitt eget sjokoladepålegg, som kan spises med god samvittighet, fullt av gode fettsyrer, antioksidanter og uten tilsetningsstoffer
Jeg synes bollene passer perfekt med pålegg som f. eks smør og ost, syltetøy, eller sjokoladepålegg 60 g smeltet smør 80 g kesam 1 pakke tørrgjær 2 dl fingervarm melk 2 ss fibersirup (eller honning) 80 g sukrin gold 2 ts kardemomme 50 g mandelmel 50 g rugmel
Dekk bunnen med bakepapir. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Denne oppskriften har jeg hatt i en gammel kokebok i mange år, men det var først ved juletider i fjor at jeg fant ut at jeg skulle bake den for første gang
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.