Skalldyrsuppe med jalapenopølse. 24. 10. 2015 kl. 17. 26 i. kosemat/helgemat. Ingen kommentarer. Som de fleste vet, er vi midt i hummersesongen, hva er vel da bedre enn en skikkelig hummersuppe
Så var det rekene, det greieste er å kjøpe billige frosne reker på Rimi, minst ½ kg, ta av hodet og stek dem i olivenolje med skall på til vann er borte og de begynner å bli klisne og småbrune, du kjenner plutselig at den gode kraftige duften kommer frem, nå er de klare til å gå opp i gryten sammen med grønnsakene
En fiskesuppe kan lages på rester, den kan lages av det du har i grønnsaksskuffen og noen fiskerester og bli et fantastisk godt og næringsrikt måltid - eller den kan lages av det beste du kan finne i fiskedisken og bruke den som gjestemat - for dette er virkelig gjestemat, det finnes knapt en matrett som er mere anvendelig enn fiskesuppe
Jeg hadde gleden av å være på en utrolig hyggelig middag på fredag. Rekekraft. Og om du lurer på om det var verdt den sosiale fornedrelsen, så er svaret så inni gampen ja
En av dem var Geir Skeie, som holder til på Stord, der han tryller med sjømat. Han delte en oppskrift som jeg selvsagt har måttet prøve, her jeg nå sitter i havgapet på hytta med havets delikatesser foran meg
Ha i grovhakkede rotgrønnsaker og la koke på middels varme, rør av og til. Her er det bare å bruke det du får tak i av fersk fisk, skalldyr og gode grønnsaker
Enkel å lage, fres 1 hakket løk og 1 presset fedd hvitløk i en gryte med olivenolje, ha i 1 boks med knuste tomater, 2ss tomat pure , 1 l fiske kraft(enten buljong kraft du har laget selv eller kjøpt, jeg har alltid litt kraft i fryseren)og 1 dl litt hvitvin
innrømme at suppen er mindre sterk og syrlig enn andre oppskrifter jeg har sett på denne suppen. Du kan erstatte kyllingkraft med rekekraft hvis du har det
Kok ris og server den på en tallerken, med reker og den gode safransausen. Rekekraften kan du gjerne koke i god tid før retten skal serveres, for det tar en stund
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.