Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig
Disse inneholder litt mindre sukker, samt mer proteiner og fiber enn vanlig. Det trenger ikke alltid å være enten eller, men et litt bedre og grovere alternativ om man vil
(Bildet over, og oppskrift. Opplysningskontoret forbrød og korn). Rør ut gjæren i den lunkne melken og ha dette sammen med kardemomme, salt, sukker og mel i en bakebolle
Disse er en av favorittene til både ham og barna. Da jeg spurte ham hva jeg skulle bake trengte han ikke lang tid på å bestemme seg, skoleboller ville han ha
Gode er de hvertfall, og her kommer min oppskrift. I Grimstad tror jeg de kaller dem for purker, men jeg tror faktisk at alle byer i Norge vet hva det er snakk om når man kaller dem for skoleboller
Jeg og min datter har laget skoleboller. Oppskriften er enkel og det er ikke vanskeligt å få til å lage de, man kan gjøre det littegranne enkelere for seg selv ved å bruke ferdigpakke vaniljekrem
Når som helst – til sultne skrikerunger, deilige mormorunger, slitne mammaer og trøtte pappaer – og kanskje skoleboller kan være akkurat passe deilig å overraske med i pausen på jobben
Og altså ikke bare fordi jeg er lærer. ) Skoleboller er et festkledd medlem av gjærbakstfamilien. På mange måter like traust og trygg som hvetebollen, du vet at du ikke blir skuffet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.