Ha kesam, tørrgjær, kardemomme, salt, sukker, sukrin+ og 2/3 av melet i en bolle, tilsett melkeblandingen og rør til deigen blir jevn. Trill deigen til 10-12 boller
, pensle m/egg. Her er min oppskrift på glutenfri bolledeig, som også kan brukes til skoleboller. 1 pk fersk gjær 1 ss fiberhusk 1 egg 650 gram rød semper+ en pakke Toro fin kakemiks 150 gram sukker + 1 ts sirup 1 ts bakepulverSmelt smøret og ha i melk, varm til 37 grader, smuldre gjæren i en bolle og tilsett melk/smør-blandingen. Alt etterheves i minst 30 minutter, og stekes på 200 grader i 10-12 minutter
En god gammeldags skolebolle, er noe nesten alle elsker. Det viktigste for å få en perfekt skolebolle er å ha en luftig bolle, masse vaniljekrem… og MASSE kokos
De ble utrolig gode og det er en fin balanse mellom sukker/sukrin/stevia. Hjemmelagede skoleboller. Ha det på svak/middels varme til det begynner å tykne
Ferske, luftige og saftige skoleboller med hjemmelaget krem med ekte vanilje i midten. Skoleboller (eller skolebrød) er snaddermat for både store og små
Når de er ferdig stekte så smøres de med melisglasur og dyppes i kokos – og de egner seg godt å fryse ned hvis du vil ha litt sommerbakst på lur i fryseren – men skynd deg – for disse forsvinner fort
Ved å erstatte vanlig sukker med melis blir bollene myke og gode og ved å tilsette vaniljekrem rett før steking gjør skoleboller til en nesten uimotståelig fristelse, spesielt når de nettopp har kommet ut av ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.