Denne sukkefri varianten av skotske makroner får en litt annen konsistens enn orginalen i og med at sukrinmelis ikke oppfører seg helt som vanlig melis gjør, men det at jeg bare noen timer etter at de ble ferdige har spist opp halvparten vitner om at iallefall jeg synes de var veldig gode
Det er søndag, det er sommertid og vi har stilt klokken. Og hurra for det. Men, altså. Er det bare meg som mister fullstendig fotfestet med en gang dagen mangler en time
Hvorfor disse heter skotske rundstykker har jeg ingen god forklaring på. Kanskje pga hullet i midten. Oppskriften fant jeg i kokeboken du ser bilde av nedenfor
Denne fruktkaken har blitt en tradisjon hjemme hos oss. Fruktkaken kan selvsagt lages hele året, men nå til jul har jeg alltid i røde tranebær (det kan evt erstattes med sultaner, korinter eller lign)
Dette er fruktkaken jeg arvet oppskrift på ifjor. Det fine med fruktkake er at den holder seg lenge, og den blir bare bedre og bedre jo lenger den står
Enkel og god epledessert som opprinnelig heter -Apple butterscotch pie-. Det finnes mange ulike typer av denne paien, det ser man hvis man googler på navnet
Dette er en mektig, men likevel saftig og luftig fruktkake, med både rom og rosiner i. Det er ingenting som heter "bare ett kakestykke" - hvertfall ikke når man skal spise en så god kake
Ligner veldig ei annen fruktkake som er av de eldste oppskriftene jeg har og ennå bruker. DENNE BLE BAKT MIDT I DESEMBER, SISTE BITER SPIST EN AV DE FØRSTE DAGENE I JANUAR
HVERT ÅR SIDEN TIDENES MORGEN ELLER DEROMKRING, HAR JEG LAGET EI FRUKTKAKE TIL JUL. Med ideer fra engelske fruktkaker og det indre arkivet jeg bærer på, også kalt erfaring
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.