Hvis du serverer rødvin til skrei bør du velge en vin med snille tanniner, bra syre og frisk frukt. Du kan også bruke skrei i skiver og la de trekke i vann ( se tips legger ned på siden)
I denne retten har jeg brukt skrei. Kombidampet torsk, servert med sopp, spinatog masse paprika ♫. Torsken kan stekes, kokes, grilles og kan kombineres med mye forskjellig garnityr
Jeg har gått og lusket rundt matbutikken en uke nå, var visst problemer med leveransen, men nå er fryseren full (så forvent noen skrei-oppskrifter fremover
Jeg var på Fisketorget i Stavanger og fikk tak i herlig, fersk skrei. Det er sesong for skrei. Kutt dem i små terninger, finhakk hvitløk og fordel det hele i ei ildfast form sammen med olivenolje og urtesalt
Så stekte jeg ryggstykker av skreienførst saltet jeg fisken og stekte i litt smør på den ene siden. Potetene skar jeg i skiver og stekte i en panne med litt smør
Mix egg og melk, sammen med salt og pepper. Ha så i spinatenog stek til den synker sammen. Denne er enkel og basert på ferdig pai deig for deg som ikke liker å bake
Rotmosmed bacon og rødbetter. Hell vannet fra grønnsakene og mos med en stavmikser. Egentlig laget med potetmos, men her sunnifisert litt med en rotmos
Skreien kan serveres på en rekke forskjellige måter, tradisjonelt er det skreimøljen som gjelder, dvs skreimed lever ogrogn som du finner oppskrift på HER
I dag har jeg laget pasta med noen baconterninger, spinatog en god saus med blåmuggost. Pasta kan du servere med det meste av kjøtt, fisk og grønnsaker, pasta er en kjapp og god hverdagsmat og populær hos både store og små
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.