La det stå på svak varme mens du lager resten av maten. I helgen var det skreifestival i Mathallen Oslo og dermed ble jeg inspirert til å lage et godt skreimåltid, nesten sånn som mamma lagde det
Urtemarinaden lages på null komma niks. Skreifileten ble stekt i en smakfull urtemarinade av chili, ingefær, hvitløk og koriander og servert med frisk salat til
La den renne av seg på et tørkepapir og klipp opp i små biter. Skinnstekt skrei med ertepuré, sprøstekt seranoskinke og hollandaisesaus – middagen kan ikke bli bedre
Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Skjær resten av jordskokkene i båter og biter, merkelig form på disse jordskokkene så like biter blir det ikke
Jeg brukte 'indrefileten' påskreien i dag, loins. Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
Ta fiskestykkene forsiktig ut av formen og legg på tallerkener sammen med grønnsaker og poteter. Enda en deilig fiskemiddag av all den skreien vi kjøte i vinter
D. e. t. r. f. b. u. a. –. o. g. d. h. l. i. å. s. k. ,. v. n. y. p. m. …. 1. L. ø. j. 2. M. H. B. æ. 5. 0. R. /. E. K. -. (. ). P. F. I. G. c. 3. ×. S. Å. J. N. V. A. T. w. t g. d l
Skreisesongen er endelig på plass. kan du sette rotbitene til kok, mens du begynner på nesten post. Jeg har gått og lusket rundt matbutikken en uke nå, var visst problemer med leveransen, men nå er fryseren full (så forvent noen skrei-oppskrifter fremover
Skrubb og vask potetene og kok de med skallet på i lettsaltet vann. Skrei eller torsk bakt i ovn er superenkelt og du får en saftig og smakfull fisk med akkurat passelig konsistens
Smelt smør i ei steikepanne på relativt høg varme, og legg fiskefiletane i panna. Eg elskar torsk i alle variantar, så no midt i skreisesongen et eg det så ofte eg kan
Det er det mykje slutt på trur eg, det er berre til ball at vi har smelta smør på bordet. Likevel er mitt favorittvårteikn at det er fersk skrei i fiskedisken
Her er en ny oppskrift med ingefær, hvitløk og purre, den er ferdig på under ti minutter. Fersk skrei er rene lukusmaten, og det gjelder å smi mens jernet er varmt når sesongen er her
Skrei er egentlig det samme som torsk, bare det at skreien har svømt sørover fra Barentshavet til Lofoten for å gyte, mens torsken holder seg på samme sted hele tiden
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.