Og vi elsker å prøve nye varianter av retter med lam. Og lam i gryte, skaper så utrolig herlige smaker sammen med løk, grønnsaker, tomat og ikke minst rødvin
★ Start å piske eggehviten til den begynner å skumme. Men jeg er sta som et esel og gir meg ikke, så derfor prøvde jeg meg frem med x-antall oppskrifter, og fant tilslutt en måte som funket for meg og som gjorde at jeg gikk det til
- Mål opp eggehvitene og ha dem i en kjøkkenmaskin (en kan også mikse med en mixmaster). - Du må prøve deg litt frem med sukkeret, blandingen skal bli en kritthvit og blank marengs som du lett kan lage topper med, og som står når du snur bollen opp-ned
Jeg har fått oppskriften, har gjort noe justeringer og vil gjerne oppskriften videre dele med dere. Det var en kveld i hvor vi var på besøk hos et vennepar av oss som er over middels interesserte i mat og vin, og fikk servert verdens beste franske løksuppen som vi noen gang har smakt
Ost (gjerne en med mye smak) og loff. Fransk løksuppe er virkelig en hjertevarmende rett, og. Surr dette lett i en gryte med smør på middels varme til løken er blank
Måtte jeg velge mitt siste måltid tror jeg at det måtte bli løksuppe, eller kanskje en nydelig aspargessuppe, eller kanskje råmelkspudding, eller en perfekt risotto med et lass parmesan
Disse nydelige og møre franske småkakene kan anbefales på det varmeste. Kjevle deigen 3 mm tynn og stikk ut runde kaker 5 cm Ø med et glass eller en utstikkerform. Legg dem på 2 bakepapirkledde stekebrett, lag et mønster med en gaffel midt på og stek som angitt ved 190 grader i 9-10 minutter midt i ovnen til gyldne
Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr»
Gratinerer du den med god ost, blir middagen i grunn en liten fest, selv på en kjedelig hverdag. Når suppa er ferdig kokt, kan du eventuelt kjøre den en runde med stavmikser, slik at den blir jevn
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.