Smørbrødkake er en finere utgave av smørbrød, morsom å lage, flott å servere, saftig og god å spise. Så kan du begynne å bruke fantasien og pynte så fint du kan med reker og røkelaks
En deilig og "saftig" smørbrødkake. Smak til med worcestersaus og pepper. Dynk skivene med litt melk. Dekk de to underste skivene med blandingen og legg den øverste skiven oppå
Kle en kakeform (bruk kun ringen) med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken på. Dekk bunnen av kakeringen med loffskiver, skjær til skivene slik at de passer
Har du smakt sandwich- eller smørbrødkake. Du kan lage en sjømatvariant med å bruke rosa dekke on top (bland inn ketchup) og bruke pillede reker, crabsticks, fiskepudding, røykalaks, kaviar, rogn og krepsehaler
Krepsehalane kan byttast ut med reker. Krepsehalar i lake. Smørbrødkakemedlaksefyll. Smørbrødkakermed fyll av sjømat er ein klassikar i det svenske kjøkkenet
Eg har her laga en variant medlaks og reker, men du kan selfølgelig variere med å bruke andre typer fisk/skalldyr etter det du liker best og har tilgjengelig
Klue når man bruker olje å steike med er å ikke ha for høy varme, for da ødelegger man oljen. Rens og finhakk løken, ha olje i en wokpanne eller en panne med teflonbeleg, og la den bli litt varm før man tar i løken
D. i. s. e. p. r. ø. o. g. d. a. n. k. m. f. ,. t. l. v. å. u. b. h. 3. 0. S. j. y. w. c. 2. 1. /. G. L. I. R. N. P. K. 4. M. 7. J. V. B. A. T. F. E. -. t g
Når grønnsakene er ferdig smaker du til med soyasaus og legger i laksen og rekene. Bruk de grønnsakene du har for hånden og krydre med litt chili, hvitløk og ingefær
Servert med godt brød fungerer retten både som forrett og hovedrett. Koker du en suppe med reker og skalldyr, skal disse legges i så sent at de bare rekker å bli gjennomvarme
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.