La det stå på svak varme mens du lager resten av maten. I helgen var det skreifestival i Mathallen Oslo og dermed ble jeg inspirert til å lage et godt skreimåltid, nesten sånn som mamma lagde det
La den ligge med saltet på i ca. Stek på skinnsiden i ca. Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden
Stable en haug med sprøstekt søtpotetfries på et fat og topp med deilige dressinger. Det skal gå fort, det skal være enkelt og det skal bare være så sykt pakket med kcalorier, fete dressinger, spicy smaker og toppet med skikkelig dårlig samvittighet
Krydre fiskefiletene på begge sider med salt og pepper og legg dem oppå grønnsakene i formen. Denne retten er komponert etter hukommelsesmetoden da jeg fikk noe lignende servert på ferie i Spania
Steketiden variere litt med tykkelsen på fiskefiletene. Skreifileten ble stekt i en smakfull urtemarinade av chili, ingefær, hvitløk og koriander og servert med frisk salat til
Del skreifilet i to like stykker, smør et tynt lag med dijonsennep og trykk forsiktig på topping. Lik min facebook side og følg gjerne medpå daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen
Før du steker torsken så salter du med maldonsalt og lar torsken ligge med salt på i ca. Skinnstekt skreimed ertepuré, sprøstekt seranoskinke og hollandaisesaus – middagen kan ikke bli bedre
Legg dem på en stekeplate med bakepapir, legg på en bit godt smør på hvert stykke. Stek jordskokk og epler i olje i en stekepanne sammen med hvitløk og timian i ca
Jeg brukte 'indrefileten' påskreien i dag, loins. Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
D. e. t. r. f. b. u. a. –. o. g. d. h. l. i. å. s. k. ,. v. n. y. p. m. …. 1. L. ø. j. 2. M. H. B. æ. 5. 0. R. /. E. K. -. (. ). P. F. I. G. c. 3. ×. S. Å. J. N. V. A. T. w. t g. d l
Skrubb og vask potetene og kok de med skallet på i lettsaltet vann. Ha litt olje i et ildfast fat og legg i fiskebitene, - dryss på salt, litt pepper og riv over litt sitronskall
Husk bare på at den trenger en del krydder og andre smakstilsetninger for best mulig smak. Husk å smake til sausen med sukker for å dempe den litt syrlige tomatsmaken
Torsken stekes på skinnsiden til varmen trekker helt igjennom fiskekjøttet og skinnet er sprøtt. Knus alt med en potetpresse/visp og rør til en glatt masse
Men smørsausar er det ikkje slutt på, og den eg lagar i dag er superenkel med berre to ingrediensar. Det er det mykje slutt på trur eg, det er berre til ball at vi har smelta smør på bordet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.