Som jeg har lengtet etter rabarbra. Jeg har puslet rundt bladene, og snust inn den syrlige deilige lukten mens jeg har mant fram barndomsminner om plaster på kneet og rabarbra og sukker i en gammel poselenskopp
Du kan fylle galetten med nesten hva du vil, jeg syntes steinfrukt som fersken, nektariner og plommer sammen med blåbær er den perfekte kombinasjonen for en sommerpai
KarboLadding,- kaller vi det, og det trenger vi alle, sånn dann og vann og innimellom, det er jo sommer i kalenderen og Rabarbra er da vitterlig den aller beste sommermat, passe på å fryse ned litt også da, slik at man kan lage seg en sommerpai, når de mørke høstkvelder kommer
Sommerpai. Det er vel ingenting som roper sommer like høyt som jordbær. Fantastisk deilig med nok en fin sommerdag i dag og vi koste oss med grillmat på verandaen
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Dekk en pai- eller kakeform (24 cm i diameter) med paibunnen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett den kjølig i 15 minutter
Knus kjeksen i en food processor og kjør til en deig med mykt smør og kanel. Trykk deigen ut i en springform 24 cm i diameter og stek bunnen ved 175 C i 10-15 minutter midt i ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.