lun Soya sjy. ca 150-200 gr fisk pr pers, 1 stor mango/2 mindre, 1 chili, 2 vårløk, 3 småløk, 2 never ruccola, ris, soyasaus, maizenna, sesamfrø. Finhakk småløk, fres de i pannen med litt olje, hell i 1 dl soya og 2 dl vann med litt 1-2ts maizenna utrørt
Har gått meg en lang tur i dag, også lagde jeg Bali «kylling»gryte med soya bites av posen som jeg gikk på Vegetarfestivalen, ble kjempegodt Under finner dere oppskriften ->
Denne dype soyasmaken minte meg om en kinesisk inspirert rett som mamma har laget som heter Moo Palo på Thai, og som jeg husker at den har en god og kraftig smak, og kjøttet var helt fantastisk mørt
Det kan eventuelt brukes soyamelk eller havremelk hvis allergikeren tåler det. Ikke maisenna)1 dl sukker2 ts vaniljesukker3 ts bakepulver50 g Soft spesialsmør - smeltet (Blå pakke uten melk og soya)1 ts kardemommeSlik gjør duDet er ikke egg i denne oppskriften og melken er rismelk
Oppskrift (4 porsjoner) 20 stk Scampi 1 stk Squash 1 stk Paprika 2 fedd Hvitløk 1 stk Løk 2 dl Vann 2 ts Maizena 2 ss Soyasaus 4 ss Oystersaus 2 ss Sitronsaft 2 ts Karri 6 små Ringer chili (Rød) 2 ss Sesamfrø RapsoljeStep 1Rens scampi og fres de i rapsolje et par minutter i en steke eller wokpanneTa de ut av pannen når de er ferdige og legg de på en tallerkenStep 2Fres oppkuttede squash, paprika, hvitløk, chili, løk, og sesamfrø i pannen i minuttStep 3Tilsett kaldt vann med maizena, karri, soyasaus, oystersaus og sitronsaftKok dette opp sammen med grønnsakene i 1 minuttStep 4Smak til med mer krydder og tilsett den ferdig stekte scampien 4 porsjoner. 2 ss Soyasaus
Bruk eventuelt en annen proteinkilde, som kikerter, bønner, linser, tofu eller soya. Denne retten ble til en sen ettermiddag hvor vi ikke helt visste hva vi skulle spise
** Kremen jeg har brukt er som dere ser ris kremfløte fra SoyaToo. Denne kremfløten finnes også i soya og kokos, og hvis jeg hadde tålt soya ville jeg valgt den siden den er veldig god på smak
3 dl kokos-, soya-, havre-,ris- eller nøttemelk. 1,5 dl vegansk fløte, helst minst 45% fett (soya eller havrefløte). 3 dl kokos-, soya-, havre-,ris- eller nøttemelk. 1,5 dl vegansk fløte, helst minst 45% fett (soya eller havrefløte)
Uten gluten, hvete, melk, soya, mais…. Uten gluten, hvete, melk, (soya), mais…. 50 g mørk sjokolade som tåles (velg uten soyalecithin dersom det ikke tåles). 50 g mørk sjokolade som tåles (velg uten soyalecithin dersom det ikke tåles)
soft spesial uten melk og soya). soft spesial uten melk og soya). 150 g meierismør (evt soft spesial uten melk og soya). 150 g meierismør (evt soft spesial uten melk og soya)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.