Jeg har fire barn, de er ikke så veldig kresne, men allikevel synes jeg alltid det er en utfordring å få i dem nok grønnsaker.
Denne pastaretten prøvde jeg forleden, jeg leste den i et gratis matblad i butikken, og barna likte den kjempegodt! Trikset er å lage en glatt tomatsaus med masse skjulte grønnsaker i som blandes med kjøttdeigen prøv denne så skal du se :-)
Ingredienser
Spagetti (så mye som dere spiser)
1 pakke
kjøttdeig
1 hel
løk
2 stilker
stangselleri
2 gulrøtter
1/4 pakke fersk spinat
1 ss
smør
1 boks
hermetiske tomater
1 boks
tomatpure
3 dl
kyllingkraft (om du har hjemmelaget er det aller best)
Salt
Pepper
Sett pastavannet på kok. Skjær alle grønnsakene i små biter og fres dem raskt i en panne.
Server spagettimedkjøttsaus, fersk basilikum og nyrevet parmesanost. Italienerne sverger til tørket spagetti, da dette opprinnelig var «nødmat» og den kan kokes «al dente»
Idag har meg og Ine Linnea koset oss med hennes livrett, nemmelig spagettimedgrønnsaker, og jeg tenkte jeg kunne jo dele den oppskriften med dere hvis det kan friste til en annerledes spagettimiddag
Smak til med salt og pepper. Kjør sausen glatt med stavmikser (hvis du har unger som ikke liker biter. De to minste er veldig glade i pasta, og vi har det ganske ofte på menyen
Del karbonadedeigen i små boller med hendene og ha i kjelen. Jeg så at den var rask å lage siden alle grønnsakene bare skulle legges rett i kraften uten å være innom pannen først, og det viktigste – den så god ut
Smak til med salt og evnt annet krydder. 400 g karbonadedeig6 champignoner i skiver1 gul løk1/2 squash i små terninger1 stor raspa gulrot1 stilk stangselleri i småbiter 1 stor chili1 kinesisk hvitløk1 boks hakka tomater6 cherrytomater i biter2 never fersk spinat Stek kjøttdeig, fres grønnsakene, bland sammen med tomater og spinat og la det koke til det meste av væska er fordampet. Legg på fyllet utover pizzaen og fordel 1 boks cottage cheese oppå. 3 champignoner i skiver1 kinesisk hvitløk1 vårløk1 liten paprikaNoen buketter brokkoliRevet parmasanStek i ca 20 min i 220 grader, og nyt en sunn og god fredagspizza
Kremet tagliatelle med scampi ogmassegrønnsaker. Å lune vil si å kun steke kort i panna med litt olje og sweet chilisaus, da de allerede er varmebehandlet, for å få de litt "crunchy" og karameliserte
I går startet jeg med denne deilgie fiskesuppa som jeg tror både store og små ville likt. Det skal bli deilig å spise litt lett mat fremover medmasse ferske råvarer i supper laget med hjertet
) Godt er det ihvertfall, og jeg gleder meg til mye familietid med gutta og flere hyggelige besøk. Den var utrolig god, enkel ogogså veldig barnevennlig
Derfor har jeg denne gangen laget en tomatsaus medmassegrønnsaker som er most i sausen, og da er grønnsakene i maten uten at man ser de eller kan ta de bort
Å få til en enkel, sunn, kjapp og fristende middagsrett som skal inneholde massevis av deilige, friske grønnsaker, er det mange som syns er en utfordring
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.