Prøvde derfor å lage selv, men da av spelt. 5 dl siktet speltmel. 5 dl siktet speltmel. Har prøvd å finne gode glutenfrie tortillalefser, men de som jeg har prøvd fra frysedisken har ikke vært gode
Laks med sandefjordsmør. Del laksen i passe serveringsstykker og stek dem i en panne med smør. Ta kjelen av varmen og smak til med sitronsaft og pepper
Hun skulle være med å lage pølser. Grov landpølse og medister. Medisteren ble ikke så vellykket som vi ønsket, så den må testes ut på nytt før det blir en blogg av det
Dekk leivene med plast. Her får du oppskriften på herlig, sprøtt hjemmelaget flatbrød. Ha godt med byggmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv
La deigen stå til den er såpass tykk at du kan forme passe store rundstykker med hendene. Følg med så de ikke blir brent, og bank lett på dem for å sjekke om de er ferdige
Her kommer oppskrift på rundstykker med. spelt og havregryn. Server med feks ost. 750g siktet speltmel. Stek på 220 grader i ca 15 minutter og vips så har du ferske rundstykker med havregryn og spelt. 750g siktet speltmel
I dag har det vært små hvitkledde luciaer som har gått med tente lys i hele landet. Dagens luke er en heklet lysholder, som er fin å ha utenpå enkle telysholdere i glass
Gjør det samme med resten av brødene. Når vi snakker om flatbrød her i Norge, så snakker vi om disse harde, tørre brødene som kjøpes i store pakker i matbutikken
500-600 g mel (siktet spelt/glutenfritt lyst mel) . Brødene heves så i 30 minutter og pensles med egg om det tåles. 500-600 g mel (siktet spelt/glutenfritt lyst mel)
Før jeg dro på ferie, laget jeg denne spelt pizzaen med hvit topping og pesto. Uansett, for dere der hjemme i Norge er det perfekt med pizza til fredagskosen
Selv om man kan bytte ut vanlig mel med glutenfritt, er det noen kaker som er helt melfrie. Jeg hadde egentlig beregnet å ha et annet innhold i dagens luke, men så anbefalte jeg disse kakene i går da jeg så en venn skrev om at hun bakte julebakst til barnebarn som har cøliaki
Hakk opp feta osten, og ha denne i deigen sammen med hakket, soltørket tomat. Etter litt eksperimentering har jeg likevel funnet frem til noen gode erstatere, og heldigvis er speltmel noe jeg tåler ganske bra
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.