Spicy rekesuppe
osvarod
osvarod

Spicy rekesuppe

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Ypperlig oppskrift for å bruke rekeskallene etter en lystig rekeaften. Ta av noen reker å ha opp i suppa.
  •  
  • Dette trenger du
  • 600 g reker (skallet av dem)
  • 1-2 ss smør
  • 1 gul løk
  • 1 liten bit persillerot
  • 2 ss tomatpuré
  • 6 dl fiskebuljong
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • salt
  • svart pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • dill til servering

Instruksjoner

    Slik gjør du:
    1. Skrell rekene (eller ta skallene du har samlet etter rekekosen) og fres skallene i en gryte. Rør om så det ikke brenner seg fast. Skrell løken og persilleroten
    2. Finhakk løk og persilleroten . Legg grønnsakene i gryta. sammen med rekeskallet. Tilsett tomatpuré. Rør om og la det godgjøre seg. Hell over buljongen og la det koke i ca 20 min.
    3. Sil bort rekeskallene (dørslag ned i kjele). Rør ut hvetemelet i litt av melken og rør det inn. Tilsett resten av melken. La suppa koke i 5 min.
    4. Legg i rekene (hvis de da ikke er spist opp). Smak til med salt, pepper og cayennepepper. Garnér med dill.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.