Smelt smøret. Varm opp melken til fingervarmt og løs opp gjæren i den.
Tilsett så sukker, kardemomme og egg. Bland så i mesteparten av melet "husk" gjem igjen litt mel til utbakingen.
Heves før ut-baking og etter ut-baking.
Elt deigen smidig med resten av melet og rull ut til en pølse på ca 90 cm. Kjevle så ut pølsen til den er ca 20 cm bred. Smør på mykt smør og strø over sukker og kanel.
Rull sammen til en fast pølse og ha den over på et bakebrett og form pølsen til kringlefasong.
Fyll: smør, kanel og sukker evt rosiner. Mandelfyll eller vanijekrem.
Pensles med vann, kan også bruke egg om en vil ha en plankere overflate. Kan strøs med mandelflak.
Stekes nedre del av ovn på ca 210 grader i 20- 25 min.
“Hvorfor i all verden baker jeg ikke kringle oftere. Hvorfor baker ikke verden kringler oftere. Det er noe så sabla trygt og traust over kringler, en sirkel av luftig gjærbakst og tradisjon, tjukke skiver av kjærlighet og kanel
Denne kringleoppskriften er fra min mormor. Kringler var en mormors spesialiteter og denne kringlen har litt mer smør i seg, slik at den blir litt mer som et wienerbrød i konsistensen
Når jeg først baker focaccia kan jeg like så godt lage en stor, det er så greit å ha en bit focaccia i fryseren, det er godt til suppe, salat og til tapas, det er også helt supert å bruke focacccia som burgerbrød
Her er løsningen for deg som vil imponere gjestene. Når jeg ser en flettet pai tenker jeg på en deilig og rykende varm eplepai som ligger på vinduskarmen på et lite trehus i en Disneyfilm
egg. 1sukker. 1hvetemel. 1bakepulver. 1bringebærsyltetøy. 1Piano Vaniljekrem. 1TINE Kremfløte. 1jordbær. 1blåbærSlik gjør du detSukkerbrød i langpanneSett stekeovnen på 175 °C
Finn frem en stor kakeform 26 cm Ø eller en rektangulær ca. Bland inn de malte mandlene og fordel røren utover en stor rund kakeform 26 cm Ø eller en annen som tar tilsvarende mengde
Til lunsj i dag laget jeg meg en stor sjokopannekake. Saftig, god og stor sjokopannekake. Stor sjokopannekake 1 egg 2 ss cottage cheese, eventuelt kesa, gresk yoghurt eller lignende 1 ts sukringold 3 ss havregryn 2 ss sjokoladeprotein, eller mer havregryn 1 stor ss kakaopulver 1 dl væske, jeg brukte kald kaffe men melk og vann fungerer utmerket Valgfritt. 1 stor ss kakao
Noen unngår hvetemel fordi det er rikt på karbohydrater, noen fordi det ikke inneholder særlig med næring, noen fordi det metter dårlig og har høy GI, og andre, som meg, fordi det inneholder gluten
Derfor har jeg laget en kjempestor jakkeguide som jeg håper kan inspirere dere. Når høsten sniker seg på er tiden inne for å gå til innkjøp av nye, varme jakker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.