Min flinke og kreative vennine, Solhild har enda en gang kommet med sunne, deilige og barnevennlige alternativertil de vanlige skuffekaker og annet soppelmat som dukker gjerne opp på skoler, idrettslager og barnehager i disse tider
Men de klassiske pizzabunnene av vann, hvetemel og gjær er ikke så mye å skryte av når det gjelder næringsinnhold eller smak, så her er tre forslag som kanskje kan inspirere deg til å prøve en liten vri når det gjelder pizza
Julekaker, julegodt, julemat - alt dette som er så godt, og som selfølgelig hører julen til. Men, jeg skjønner jo de som likevel er litt mer forsiktig, og jeg liker å ha alternativet på kakebordet når vi har gjester
Jeg tenkte å tipse dere om noen litt sunnere alternativtil godis. Jeg kjøpte meg faktisk ikke et eneste klesplagg, men masse mat og en god del greier til bursdagen min
Stek tilslutt hele pizzaen til osten har smeltet. Det er faktisk veldig godt, og sunt. Ta så ut pizzabunnen og snu den og la den steke i ca 10 minutter til
Mal havregryn og kokosmasse til mel i en blender. Tilsett smør (mykt) og sirup, og rør deigen sammen til du har en fast, fuktig masse som kan formes til kuler
Bland sammen det ene egget med kesam og tilsett deretter tørrvarene. Forslag til glasur. 2 eggehvitter1 egg50 gram kesam (jeg brukte vaniljekesam, det går nok fin å bruke vanlig kesam også)2 ss kakao (for kraftigere sjokoladesmak tilsetter du litt ekstra kakao)2-3 ss sukrin1/2 ts bakepulver20 gram sjokoladeproteinpulver15-20 gram kokosmel (kan bruke mandelmel)1/2 dl sterk kaffe (kan sløyfes) . 1 eggehvitte (eller 2 ss vann)1-2 ss kakaoSukrinmelis til ønsket konsistens1 ts kaffe (kan sløyfes)
Bland sammen alt det tørre og tilsett litt og litt vann mens du knar deigen. Når sjokoladen er smeltet vender du proteinbarene i sjokoladen og legg de på et fat /brett til sjokoladen størkner
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.