Svart ris (villris) er egentlig ikke en rissort, men et gress. Eneste ulempe jeg kunne finne foruten lengre koketid er at ren svart ris er ganske dyr i innkjøp
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
Torsk svømmer utmerket også i Porter. Den lange marineringstiden gjør at torsken flaker seg perfekt når du skal servere den – dersom du ikke steker den for lenge
Denne oppskriften var den første jeg la ut på bloggen for snart 3 år siden. Black Magic er en av mine favorittkaker, og siden det knapt var noen innom bloggen den første tiden, vil jeg "relansere" denne oppskriften slik at flere kan få muligheten til å nyte denne mørke, myke og supergode kaka
Oliventapenade200 g gode svarte oliven1 liten boks ansjoser50 g kapers1 ts dijon-sennep1/2 ts timiansitronolivenoljesalt og pepper. 200 g gode svarte oliven
2 ss svart pepper. Skjær skiver av kjøttet. Skrell løken og skjær den i skiver. Bank kjøttskivene, og vend de i en blanding av hvetemel, salt og knust pepper
Svart pasta med hvitløk, olje og fetaost. Svart pasta med hvitløk, olje, fetaost og parmesanost. Vi var litt skeptiske til hvordan det var å spise svart pasta på høylys dag
Serveres med svart tajarinpasta, med blekk fra blekksprut, som passer godt til fisk og sjømat. Etter mange dager med julemat hadde jeg lyst på fisk og asiatiske smaker,
Med regnet pøsende ned utenfor og februar-mørket på sitt svarteste, så hjalp det veldig å kunne la seg fange og fortrylle av musikk, sang, skuespill og fantastiske kostymer
400gr hakkede tomater (eller en hermetisk boks) 120gr tomatpuré (nesten en hermetisk boks) 1 ts salt 1 ts hvitløkspulver eller 1 fedd presset hvitløk 1/2 ts fennikelfrø 1 ts anisfrø 1 1/2 ts løkpulver 1 ss merian (et slags pizzakrydder) 1 ss oregano 1/2 ss basilikum 1 ts sukrin 1 ts pepper (fant ut av hvitt pepper var bedre enn svart) 1 laurbærblad 2 ss olivenolje 1/2 ts sitronsaft Vann etter konsistens
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.