Svart ris (villris) er egentlig ikke en rissort, men et gress. Eneste ulempe jeg kunne finne foruten lengre koketid er at ren svart ris er ganske dyr i innkjøp
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
Torsk svømmer utmerket også i Porter. Den lange marineringstiden gjør at torsken flaker seg perfekt når du skal servere den – dersom du ikke steker den for lenge
Denne oppskriften var den første jeg la ut på bloggen for snart 3 år siden. Black Magic er en av mine favorittkaker, og siden det knapt var noen innom bloggen den første tiden, vil jeg "relansere" denne oppskriften slik at flere kan få muligheten til å nyte denne mørke, myke og supergode kaka
Smelt sjokolade i vannbad og bland med olivenolje og eggedosisen. 250 g malte mandler110 g fruktose100 g 70% mørk sjokolade100 g 86% mørk sjokolade1 ts bakepulder50 g valnøtter, grovhakket150 g god olivenoljeskall fra 1/2 appelsin, finrevet1/4 ts salt4 egg, plommer og hvite for seg. 150 g god olivenolje
Oljen gir en ekstra dimensjon til brødet, men du kan selvsagt bruke en annen olje, nøytral eller en god olivenolje, om din lokale Rema ikke fører østerrisk gresskarkjerneolje
Ha over litt salt og godt med nykvernet eller knust svart pepper. Det er en ganske enkel affære bestående av poteter (naturligvis, egentlig den eneste obligatoriske ingrediensen i en potetsalat), rødløk, fennikel, kapers og persille, samt en skarp dressing av grov og glatt sennep, hvitløk, god olivenolje og litt sitronsaft
1 yoghurtbeger olivenolje. 1 yoghurtbeger olivenolje. Enkel og god formkake med en anelse sitrussmak. I denne oppskriften måler man opp mengder i yoghurtbeger à 1 1/4 dl
Når spaghettien er ferdig kokt Al dente (myk nok til å spises, men fast nok til å gi litt motstand når den tygges), vendes forsiktig olivenoljen med tomatene, chilli og hvitløk inn
En meget fin teknikk for å bringe frem smaken i grønnsaker er denne med olivenolje og kyllingkraft. Her er det viktig at man har bevegelse i cocotten eller kasserollen for at olivenoljen og kyllingkraften skal blandes sammen og danne glaseringen
Wok med laks, reker, hvitløk og nydelig olivenolje. 27. 01. 2015 kl. 17. 20 i. Fiskeretter. 4 kommentarer. Jeg wokker i grunn for lite, det er jo så godt og genialt enkelt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.