11 stk
Svinebogstek (ca. 1,5 kg) 1 ss Rapsolje 1 stk Gul løk 500 g Rødkål, uten grove stilker 2 stk Pærer, evt. syrlige epler 3 stk Nellikspikre 1 ts Brunt sukker 2 stk Sitroner Brød til serveringForvarm ovnen til 160 grader. Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side. Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle. Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken. Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen. Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time. Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen. Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.