Svinebogstek med rødkål
kiwi.no
kiwi.no
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 stk Svinebogstek (ca. 1,5 kg)
  • 11 ss Rapsolje
  • 11 stk Gul løk
  • 1500 g Rødkål, uten grove stilker
  • 12 stk Pærer, evt. syrlige epler
  • 13 stk Nellikspikre
  • 11 ts Brunt sukker
  • 12 stk Sitroner
  • 1 Brød til servering
  • 11 stk Svinebogstek (ca. 1,5 kg) 1 ss Rapsolje 1 stk Gul løk 500 g Rødkål, uten grove stilker 2 stk Pærer, evt. syrlige epler 3 stk Nellikspikre 1 ts Brunt sukker 2 stk Sitroner Brød til serveringForvarm ovnen til 160 grader. Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side. Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle. Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken. Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen. Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time. Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen. Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.