Legg ingefær i en kasserolle sammen sukker, salt, pepperkorn, eddik og vann. Del opp ingefær i skiver. Syltetrødløkog paprika er kjempegodt tilbehør til koldtbordet
Rens og skjær opp rødløken i ringer i mellomtiden. Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Ha oppskåret rødløk i en bolle eller et glass som tåler varme, sammen med hele pepperkorn
Varm opp eddik, zero sukker, vann ogingefær. Syltetrødløk har fort blitt et fast tilbehør her i heimen, og så fort krukka er tom må en ny porsjon lages
Det perfekte følget til julefrokosten/julebordet, og en hyggelig gave å få. Fantastiske kryddersmaker til julesylta, ribbe, rull, leverpostei og all annen julemat
Og det var godt. Derfor prøvde jeg meg på syltetrødløk. Hell laken over, og sett på et tett lokk. 2 rødløk skjært i skive. Relatert 2 rødløk skjært i skive
Så helte jeg laken over rødløkenog avkjølte det. Dette er enkelt og fort gjort å lage. Jeg har i dag laget syltetrødløk som smaker like godt på brødskiva som i salat
Og som vanlig så har jeg ikke ferdig oppskrift på det jeg lager. I dag har jeg laget syltetrødløk. Bland de rødvinseddik, sukrin, vann og salt, gi det et lett oppkok
Syltetrødløk smaker veldig godt og kan brukes som tilbehør til veldig mange matretter. Har du løken på varme sterile glass, kan den lagres som annet syltetøy, jeg har litt i kjøleskapet (holder seg i flere uker) og fryser resten i passe porsjoner
Syltetingefær er selvskreven til sushi, men passer også godt i salater og på smørbrød. Å sylte ingefær er ingen stor kunst, og den blir mye bedre enn den du får på de små, dyre glassene
Kok opp vann, eplecidereddik, strimler av sitronskall ogingefær, samt salt og pepper. Skrell rødløken, del den i to og kutt så tynne fine skiver (ser ut som båter)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.