Så kommer vi hjem (og alle er enige om at det har vært en fin tur) og Paps fortsetter med den O store søndagsmiddag, som garantert innebærer kjøtt og nesten garantert kokte poteter
Deilig søndagsmiddag. reinsdyrkarbonader med kantareller, søtpotetmos, ripssyltetøy og brunsaus. Blogg. Nå bugner butikkhyllene av gode norske råvarer og det er bare å ta for seg
Nok litt for seint ute til at dette faktisk blir søndagsmiddagen, men ideen med å gi en råvare som vanligvis serveres med poteter, saus og kokte grønnsaker kan kanskje inspirere til en ny vri
Denne helgen tror jeg vi har hatt litt av alle årstider i Trondheim – alt fra vårstemning med bar bakke, blå himmel og sol til det som nesten kunne minne om julestemning med dalende snø
Søndag er enda en favorittdag som byr på avslapning og ro før en ny uke kicker inn. Pappaen min er selvsagt den beste i verden, og jeg kokkelerte sammen et skikkelig herremåltid
Men jeg er ikke så god på tradisjonelle retter, og iallefall ikke sauser, så jeg ble veldig glad når mamma sa hun skulle lage skinkestek til søndagsmiddag
Min eigen familie gjekk frå å vere fiskarbønder til industriarbeidarar, og med det kom velstanden. Søndagsmiddagen med stor S i far min si verd, sosekjøttet, blei liksom ikkje stas nok
Dette er min samboers spesialitet og noe av det beste jeg vet. Indrefilet av svin surret i bacon eller en god skinke, servert med store potetbåter til og en knallgod kremet saus med sopp og løk
Dette er skikkelig søndagsmiddag synes jeg, og det som betegner en god gammeldags søndagsmiddag er noe som står lenge og godgjør seg i ovnen, sprer om seg med herlige dufter og gir løfter til mage og sinn om et herlig måltid
Dette har vi laget mange ganger og store og små blir like fornøyd hver gang. Sist vi hadde det var Alise ivrig hjelper til både vasking, stapping og krydring av kyllingen
I går søndag hadde vi svigerfar på middag, og man må jo diske opp med noe ekstra på en søndag. Jeg har helt dilla på mat for tiden og prøver masse nytt for å glede meg selv og de andre som er sultne
Suppelapskaus hører høsten til, og det aller beste. Etter at det hele er kokt opp, senkes varmen og kjelen står og småputrer på platen i halvannen times tid
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.