ta våren med i kjøkkenet
wenchelillianm
wenchelillianm

ta våren med i kjøkkenet

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Granskudd/løvetanngelé.
  • Det er så mye spennende som skjer nå om våren, at det er et eldorado for meg som er lidenskapelig opptatt av sanking, tilbereding og nytelse av vårens vekster. I dag byr jeg på gelé laget av granskudd og løvetannblomster. Dette gir en aromatisk og lekker gelé som smaker av vår og skog. Passer godt til kjøttretter.
  • Granskudd/løvetanngelé
  • 120 granskudd
  • 10 løvetannblomster
  • 1/2 sitron skjæres opp i skiver eller båter
  • 1/2 appelsin skjæres opp i skiver eller båter
  • 1 liter vann
  • Skyll av granskuddene, appelsin og sitron  før du bruker dem. Legg granskudd, løvetannblomster, appelsinskiver og sitronskiver i en kasserolle, og hell over vann. Kok opp, og la dette trekke i 10 minutter. La dette avkjøles, og sil av. Smak til med den sukkermengden du ønsker. Jeg brukte ca 1/2 kilo sukker. Rør i safta slik at sukkeret løser seg opp.
  • For å lage gelé, brukes 1 gelatinplate pr dl saft. Varm safta forsiktig. Bløtlegg gelatinplatene. Ha disse i saften mens du rører til de har løst seg opp. Fylles på små glass.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.