Tagliatellemed hjemmelagde kjøttboller i tomatsausogmed litt raspet hvitost på toppen. Sil godt av vannet fra kjøttbollene og legg de oppi tomatsausen, bland forsiktig
Ha hvitløken i en panne med olivenolje på middels varme. I hvertfall ikke når det tar form som en fantsisk tomatsaus, som kan brukes til populære retter som er elsket over hele verden, som pasta og pizza
Spaghetti medtomatsaus. Skjær løk i skiver og del hvitløken i to - surr i olje til løken er blankTilsett grovhakkede tomater og bland sammen før du tilsetter de hermetiske tomateneTilsett krydder og sukker og la det småkoke i minst en halv time (gjerne opp mot et par timer hvis du begynner tidlig nok)Sil av sausen - ta vare på kraften, den kan du benytte i andre retterSmak til med salt og pepper og kjør sausen med en stavmikser - sil av i et dørslag
Fres hakket løk og hvitløk sammen med timian i olivenolje til løken blir blank, ett til to minutter. Fres i tre minutter før erter og to dl fløte tilsettes
Med en boks hakkede plommetomater av god kvalitet (mer umami), kan du ikke mislykkes og du kan bygge sausen ut til mange andre berømte tomatbaserte retter
Lofoten røkt laks i tykke skiver passer godt i denne gode pastaretten med ruccola og kapers. Hell av vannet og ha på litt olivenolje slik at den ikke kleber seg sammen til en ball
Kokosmelken har både en rik farge og smak som passer godt til flere matretter. Kokosmelken gjør sausen søtlig, men jeg gjorde den litt sterkere med litt chili
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.