Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
Nyter man sommervarmen med et glass kaldt og forfriskende hvit, slapper av, rød brun svett kropp, heten tar all energi ut av en og matlaging bør helst gå litt kjapt, er blåskjell løsningen
Jeg fikk gjeste kjøkkenet og fikk i tillegg med meg en krukke med urteolje hjem. Jeg ble så fristet av de store blåskjellene servert i en hvit kjele med masse deilig urtekraft
Jeg serverte dem med pommes frites, saltet med Maldon salt og nystekte hvitløksbaguetter. Legg halvparten av blåskjellene på ett dobbelt lag med aluminumsfolie,
Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt med øldampede blåskjell
Enda en smakfull rett med verdens beste tomater og denne gangen medblåskjellog krydder som varmer godt i høstværet og som gir et lite kick i smaksganen
Selv om blåskjell i hvitvin kanskje er mest kjent for oss nordmenn er blåskjell dampet i øl en like stor klassiker i Europa - og aller helst med pommes frites ved siden av
Blåskjell er relativt billig mat, og så utrolig godt. Stek løk, hvitløk, sjalottløk og strimlete gulrøtter i olivenolje til du får frem aromaen, og løken blir blank
Visp inn smør og grovhakket ramsløk, kjør suppen med en stavmikser til det skummer godt. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.