Denne jordbærterten "Tarte aux fraises" finner man i de fleste franske konditorier. 19. 05. 2014. Den franske vaniljekremen "crème pâtissière" smaker nydelig sammen med friske jordbær, som blir ekstra søte og vakre når de glaseres med smeltet eplegelé
Et lite livstegn… Det begynner så smått å gå seg til etter sommerens utskeielser på aktivitetsfronten, og jeg begynner så smått å få litt mer bakekrefter å rutte med
Sverre Sætre Prosjektet | det store kakeprosjektet
Jeg lagde denne gangen også plommeterter der jeg la halve, gule plommer (mirabelle-plommer) oppå gult plommesyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux mirabelles (Fransk terte med gule plommer)")
Mørdeig. Ha mel, salt og smør i en matprosessor og kjør den en kort stund. Ha i rømmen. Hvis du heller bruker hendene, gni smøret inn i melet til det ligner grove brødsmuler
Tart tatin er en herlig fransk eplepai, med masse deilig karamell. Paien er oppkalt etter søstrene Stéphanie og Caroline Tatin, som drev hotellet Tatin i Frankrike
Jeg lagde denne gangen også pæreterter der jeg la pæreskiver oppå pæresyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux poires (Fransk pæreterte)")
Denne legendariske kaken stammer fra søstrene Tatin som drev Hotel Tatin i Lamotte-Beuvron. En dag i 1898 under jaktsesongen, da restauranten var spesielt travel, var den eldste av søstrene, Stephanie, forsinket med kakebakingen fordi hun flørtet med en kjekk jeger
Tarte Tatin er ikke veldig vanskelig å lage, men den må lages rett før den skal spises, da smaker den aller best, halvvarm med is oppå - håper å kunne inspirere deg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.