Vi lagde vårruller, kylling klubber/vinger og tempura-fritert svinekjøtt m/ ris, salat og en "Thai-salat" som vi var så heldig å få oppskrift på fra Wanida
Emnet var emulsjoner, så betegnelsen doktorgrad i saus er ikke så langt unna sannheten. Guro er ansatt ved Gastronomisk Institutt i Stavanger og er også utdannet sivilingeniør i kjemi- og bioteknologi med fordypning i organisk kjemi ved NTNU i Trondheim og Insai Toulouse
Ganske så genialt og med hjemmelaget pizzasaus ble dette skikkelig godt. Tomatsaus. Hjemmelaget tomatsaus (se over) Revet ost Spekeskinke Paprika Fersk mozzarella ost Rød pesto Oregano krydder på toppen
Resultatet ble en mild og rund majones som egner seg godt i eget selskap, som ajoli med litt hvitløk eller som base til eggesalat, italiensk salat osvosv
Om du er glad i biff er du sikkert også glad i å spise den med en god saus til. Bearnaise, peppersaus, soppsaus osv er alltid knallgodt, men har du testet chimichurri på biffen noen gang
Stek deretter laksen med sitronpepper, presset sitron, salt og sweet chillisaus. 5. (Laksen steker jeg 2 minutter med «kjøttsiden» ned, for deretter å snu den å steke den i 7 minutter med lokk
Hei og god søndag, og litt kjøttfri mandag på forskudd. Her kommer et frokostforslag som du lager i kveld og som passer fint på en kjøttfri mandag, nemlig "Overnight Oats"
Jeg vil også samtidig benytte anledningen til å takke alle som fant veien til Marias Salt & Søtt etter forrige gjesteinnlegg (du finner det her), og ønske alle nye lesere velkommen inn i mitt univers fylt med herlig mat
Prøv å ha samme temp på ingrediensene. For å teste salt og spice-smak,ta en liten bit farse på et lite fat, sett i micro,stek og kjenn om farsen er passelig salt/spicy
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.