Lun chevre eller brie er en sikker vinner, spesielt med dette fantastisk tilbehøret. Skrell og vask rødbetene og del de i små terninger/biterLegg de i en ildfast form med en klunk oljeStrø over maldonsalt, pepper og gjerne noen friske urter
Ordet ' Chevre ' er det franske ordet for geit. Denne retten kan brukes både som forrett og dessert. Chevre er en ost, som opprinnelig kommer fra Frankrike, laget av geitmelk
I går leste jeg den nyeste utgaven av «Bake» her hjemme på kjøkkenbenken, og ble så inspirert av en av oppskriftene i bladet at jeg bestemte meg på flekken for å lage den
Fikenmarmelade passer til de fleste oster, men spesielt geitost som chevreog blåmuggost. Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing
Jeg hadde tenkt å fylle den med hjemmelaget vaniljesaus og bringebær, men innen jeg var klar til å fylle terten med bringebærene var mesteparten av bærene forsvunnet på mystisk vis
Hjemmelagd terte med deilig smak av sommer og late dager. Dette var før avokadoen og shakshukaen og tok over og sendte både quichen og egentlig fransk mat sånn generelt litt ut på sidelinjen
En terteform/paiform. Jeg er stor fan av mat laget fra bunnen, og spiser sjeldent ferdigmat. Derfor er denne terten laget med ferdig butterdeig, men du kan selvfølgelig lage din egen paibunn og bare la deg inspirere av fyllet
Mange ulike typer chevre passer til og bakes. I en enkeltmannshusholdning er det imidlertid fort gjort at osten blir liggende en stund, og da blir den ikke nødvendigvis godt modnet, men snarere stram i smaken
Fikenmarmelade passer ypperlig sammen med en god brie og hjemmebakte, knasende sprø flatbrød. Sammen med kanel og stjerneanis er det en favoritt på ostebordet hele året
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.