Server med kokt potet – drikkevinen bør jo være fransk, jeg satset (etter rådføring med polet) på en Beaujolais som likevel har litt fylde og fruktighet
Denne nydelige gryteretten CoqauVin er egentlig en høstrett, og man kan godt si den er Frankrikes nasjonalrett, den er svært populær over hele Frankrike og lages på forskjellige måter fra distrikt til distrikt og med sin egen lokale vin
CoqauVin er fransk bondekost på sitt beste og her blir det aller best når man lager alt fra grunnen av, så da starter man med å koke kyllingkraft, og fortsetter videre mens kraften koker med å tilberede resten av retten
Tilsett marinaden, løk, sopp, bacon og tomatpurre`. Coqauvin elle på norsk. Gryter som dette finnes ikke pårestauranter i Norge, ei heller i Frankrike, som jeg har sett
Orginalt skal også CoqauVin inneholde bacon, men for å gjøre denne litt sunnere er denne fjernet. Coq ua vin er fransk for «Kylling med vin», lettere sagt, en perfekt kombinasjon
Tilsett kraften med hvetemel (til den såvidt dekker kjøttet) i gryten sammen med tomatpuré. Tilsett deretter rødvin og skrap bunnen på gryten for å få med all smaken fra bacon og kylling
Jeg tenkte litt på hva Øyvind Hjelle sa på viltkokkekurset om oppdeling av orrhøne, men er litt usikker på om analogien kan trekkes til kyllingens anatomi
Brun kyllingstykkene på alle sider, til den er gyllen. Så har du kyllingbitene og stekeskyen oppi gryta, nå tilsetter du rødvin, kyllingkraft, hele timian stilker og laurbærblad
Kylling i hvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coqauvin, en rett bestående av hane kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Det er ganske stive priser på salte kjeks i butikkene, ihvertfall visst du vil ha med forskjellige smaker på også, og igår hadde vi lyst å kose oss med ost og kjeks så da ble det hjemmelagde salte kjeks
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.