Torsk med søtpotetmos, aspargesbønner, sprøstekt spekeskinke og smelta smør. Me var så heldige å få middagsgjester denne søndagen og på bordet stod det
Torsk bakt i ovn er noe av det beste jeg vet, fisken blir saftig og velsmakende, ingen fiskekasserolle, ingen fiskelukt og fisken blir helt perfekt "kokt"
Og man kan vel si at det som fungerer med skrei fungerer like så godt til torsk, selv om man heller skulle ønske at man fikk tak i skrei, da sesongen er noe begrenset
Vask og kutt opp blomkål og brokkoli i små buketter. Krydre filetene med salt og pepper. Ha mandler, fersk persille, olivenolje og sitronsaft i en matmølle (hakkefunksjonen til en stavmikser) og kjør sammen i noen sekunder til at du har en litt grov masse
Denne oppskriften gir en solid porsjon og bakte bønner kan fryses ned mindre porsjoner. Vi har en spesiell leirgryte, tierra negra™, fra Sør-Amerika og den har stått relativt ubrukt i flere år
Inspirasjonen til denne vanvittig smakfulle og lettvinte fiskemiddagen fikk jeg av et bilde jeg så på Instagram som Smalhans, en restaurant i Oslo, hadde lagt ut
Jeg googlet torsk, leste oppskrifter og tittet på bilder, men hele tiden hadde jeg egentlig helt klart for meg hvordan min favoritt torskemiddag ser ut
Torsk er noe av det beste jeg vet og ovnsbakte rotgrønnsaker både ser og smaker fantastisk godt, når det da i tillegg serveres med stekt bacon til, blir dette et eventyrkig godt måltid
Først kommende mandag skal jeg begynne i arbeids praksis og gleder meg kjempe masse. No er det ett halvt år siden sist jeg var i jobb, og har savnet det kjempe masse så gleder meg til å kunne bruke meg selv til noe mer enn bare trening og familie
Alt som kan legges i form og stekes i ovnen er genialt. Det er enkel tilberedning og tidsbesparende. Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pesto med en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter og asparges
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.