Torsk med hot tomatsaus
Mamma Britas matblogg
Mamma Britas matblogg
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 700 g fiskefilet, torsk eller sei
  • 1 1/2 ts salt
  •  
  • Dillkrem
  • 1 dl crème fraîche eller matyoghurt (kremen blir tykkere med crème fraîche)
  • Saft av 1/2 sitron
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Hakket dill, 4 - 5 ss
  •  
  • Grønnsaker
  • 3 gulerøtter
  • 2 skiver sellerirot
  • 1 liten purre
  • 1 pastinakk (det finner jeg omtrent aldri i butikken, så jeg bare utelater det)
  •  
  • Tomatsaus
  • 1 ss rapsolje (har du annen olje går det helt greit)
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss tomatpure
  • 1 - 2 ts sambal oelek (du kan bruke curry paste eller chilipulver i samme mengde eller 1 hakket rød chili uten frø)
  • 2 dl hvitvin (har du ikke vin så kan du bruke eplejuice, men med vann blir det for tamt)
  • 1/2 grønnsakbuljong 4 dl vann
  • ¤ Når vannet er kokt opp, ha i grønnsakstrimlene og la dem koke i 3 minutter (forvelle dem heter det)
  • ¤ Sil av vannet.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.