Viltgryte med potetform. 4 porsjonerStekeovn 200 grader for leirgryte 1 time, skru så ned til 175 grader og sett potetformen i samme ovn til alt er ferdig etter enda 1 1/2 time
Urinnstinktet kjem fram i oss når vi får samle og jakte. For min del handlar det mest om samling, men eg har folk i nær familie som også vil jakte, og då dryp det på oss når viltet skal parterast og fordelast
Mer skal det ikke til for å lage noe helt vilt. Et av høstens store høydepunkt er viltsesongen. Tilgang til kjøtt som ikke har blitt foret opp på kunstige midler gir alltid en følelse av luksus i det Pepperkvernske hjem
Selv om jeg er et utpreget vår- og sommermenneske, må jeg nok si at også høsten har sine gode sider. Ihvertfall om man er så heldig å ha skyteglade venner
Denne potetretten har jeg laget som en variasjon over de gode gamle ”Boulanger” potetene. Potetretten får(selv om jeg med mitt engasjement i festivalen er diskvalifisert til å delta
Smakene er de samme som i en vanlig viltgryte, men denne får du helt uten kjøtt og meieriprodukter. Serveres med nydelige ovnsbakte rosmarinpoteter, som er så gode at de kan utgjøre et helt måltid i seg selv
4–5 timer. Reinsdyrstek er noe av det mest eksotiske norske maten jeg kan servere mine gjester. Jeg som er nabo til Trollheimen, er så heldig å få kjøpt smakfullt, kortreist kjøtt fra min lokale reineier på Nerskogen
I disse jaktider tenkte jeg du skulle få oppskrift på en saus som smaker godt til viltsteik. Den er enkel å lage, smaker godt, ser pen ut (som om det betyr noe egentlig
Viltgryte med skikkelig viltsmak er helt nydelig mat, og dette er min favorittoppskrift. Helt mot slutten har du oppi hvitløken, den tåler ikke så mye varme og mister smaken hvis du har den oppi for tidlig
På jakt etter norske klassikere – prøv disse oppskriftene. Helt sinnsykt magisk god. Vi serverte en fransk vin (lenke) til maten – og det funket strålende
Mørbraden sitter øverst på låret. Den er like mager, som ytrefileten og inneholder bare 2,3% fett. Den kan brukes til biff, men er ikke like mør som indre -og ytrefilet
Ingenting smaker så godt i høstvær som en fyldig og god viltgryte. Denne lagde jeg ferdig kvelden før vi skulle ha den så jeg var sikker på den fikk koke godt inn og kjøttet ble mørt og deilig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.