Du får kjøpt alt du trenger av krydder på en vanlig dagligvarebutikk, men vil du bruke tyrkiske chiliflak (som jeg virkelig anbefaler) må du til en butikk med godt utvalg av internasjonale krydder, ofte kalt innvandrerbutikk
Lammegryte til middag en kald høst-/vinterkveld sammen med familie og gode venner er en favoritt. Gryten er rask og lettvint å lage, smaker fantastisk godt med mange gode smaker i lag og er like god oppvarmet neste dag
Her sammen med den andre lammegryten som legges ut senere denne uken. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeI butikken finner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Pide er kanskje mest kjent som tyrkisk pizza, formet litt som et vikingskip. Og det er sistnevnte variant vi snakker om i dag, med en aldri så liten vri fra undertegnede som har toppet det hele med za’atar der tyrkerne bruker sesamfrø, nigellafrø eller bare pensler litt mykt smør på
Og som det ofte er med lam,den smakte nesten enda bedre to dager etter. Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på
Og vi elsker å prøve nye varianter av retter med lam. Og lam i gryte, skaper så utrolig herlige smaker sammen med løk, grønnsaker, tomat og ikke minst rødvin
Hva med disse smakfulle tyrkiske kjøttbollene. Bland sammen med kjøttdeigen i en bolle, og bland godt. La deigen stå og trekke til seg smak, mens du heller starter på den kremede tomatsausen
Dette er en super enkel, men smakfull måte å lage tyrkisk kebab på. Kjøttdeig blandes med spisskummen, finhakket paprika, rødløk, chili og hvitløk og stekes på langpanne i ovnen
Siden jeg ikke hadde en morter for hånden så knuste jeg krydrene med en matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren), men her er det bare å bruke det man har
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.