Tyrkisk linsesuppe med mynte – Ezogelin Corbasi / Bruden Ezos suppe
Kristin Koker
Kristin Koker
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 løk, hakket
  • 4 ss olivenolje, eller 2 ss olivenolje og
  • 2 ss melkefri margarin
  • 3 ss tomatpuré (bruk tomatpuré fra glass, ikke boks….)
  • 1,5 ss paprikapulver + 2 ts røkt paprikapulver, eller bruk drøyt
  • 2 ss paprikapulver
  • 1/2 ts chiliflak
  • / 3,6 dl røde linser. Jeg brukte splittede linser, men de hele/runde går fint, da må suppen bare koke litt lenger.
  • /1,2 dl couscous av brunris. NB! Vanlig couscous og bulgur er laget av hvete og inneholder gluten.
  • 2 liter grønnsakskraft eller vann pluss grønnsaksfond eller buljongpulver.
  • . 2 ts havsalt
  • 1/2 ts malt hvit pepper
  • 2 ss tørket mynte. Fås kjøpt i etniske matbutikker.
  • Sitronsaft

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.