Server varm pai med en kule vaniljeis ved siden av. Jeg fikk oppskriften på sms, så for å ikke miste den lager jeg likegodt et blogginnlegg med oppskriften så jeg har den til senere
Pynt med friske blåbær. bland de halvtinte blåbærene inn i resten av røren og hell dette å i formen. visp sammen creme fraiche og melis til det blir stivt og smør det på toppen
Så er den klar til å serveres, og den var veldig god sammen med vaniljekesam. Hvis dere prøver oppskriften, blir jeg veldig glad om dere deler detmed meg
knus kjeksen og bland den sammen med kanel og smeltet smør. Jeg var litt uheldig å fikk noen små bobler i geleen , men den smaker nok like godt like vel
Bland frysepulveret med sukkeret og ha det i blenderen. Om du liker hele bær i blåbærsyltetøyet kan du gjøre som barna mine, og mose bæra med et potetstapper, for så å røre inn sitron og sukker med frysepulver etterpå
Så enkelt kan du lage en smakfull og (relativt) sunn dessert, med masse antioksidanter. Legg knust kjeks, vanilje-kesam og blåbær lagvis i en bolle (eller i posjons-glass som vist på bildet)
Nå har jeg laget retter meddette ”vidundermelet” i alle kategorier på bloggen. Her må jeg få si noen gode ord om kikertemelet, det er så brukervennlig til varierte retter
Om du vil kan du pynte dem med litt royal icing eller f. Deilig og saftige blåbær muffins med kokos. Disse kan lages dagen før, eller du kan fryse dem, og ta dem opp når du trenger dem
Her i huset spises blåbær som de er i sesongen, gjerne tredd på strå av små barnehender eller de fryses hele til smoothies, te og til å ha på pannekaka, søtet med yacon og stevia
Hjemmelaget is med blåbær. Blåbær, bringebær, skogsbær , jordbær, mango, ananas…. For å få litt mønster i isen tar du kesam på ei skje og smører innsiden av is formen før du heller i blandingen
Plasser en spiseskje med blåbær i midten av hver deigsirkel og legg en teskje sukker, og deretter samle alle endene av deigen i et sted og klemm forsiktig
Legg kremen lagvis sammen med blåbærene. Avslutt med blåbær og mynte/sitronmelisse blader på toppen. 6 porsjoner3 dl nyplukkede blåbær3 dl føte200 g ricotta (annen feskost kan brukes)2-3 ss sukker eller sukrinmynteblader eller sitonmelisse Pisk floten til krem,bland i ricottaen og sukker/sukrin
Blåbær er en nydelig liten sak, full i antioksidanter (det er bra for kroppen) og så herli på smak, det finnes et mangfold av herlige oppskrifter med blåbær - det er vanskelig å finne en favoritt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.