I matlagingens hete innspurt (det er ikke alltid like lett å time alt…), glemte jeg å ta bilde av den ferdige maten til dette innlegget, men oppskriften på urtesmøret og stuffingen skal jeg allikvel dele med dere
Del krepsen på langs og smør kjøttet med et godt lag urtesmør. Gratiner de raskt i smør av ferske urter, chili og hvitløk og server med nydelig hvitløks bruschetta og aioli
Lag først urtesmøret. Skjær aldri bort fett fra kotelettene før du steker de, skjær bort det du ikke vil spise etter kotelettene er stekt, fettet er med på å bevare saftigheten og trekker seg ikke inn i kjøttet
Start med laksen, legg den i en ildfast form og kvern over salt og pepper. Smelt 3 ss smør i en kjele, ha i hvitløkfeddene og stek til de er blanke (ikke brune) tilsett spinaten og la den frese med til den har falt sammen
Jeg serverte dette medurtesmør ala sandefjordsmør, aspargess og mandelpoteter. Aspargesene trakk jeg lett i en stekepanne med litt vann som såvidt dekket aspargesene, smør, salt og pepper og lot vannet koke bort og aspargesene god gjorde seg i smøret som ble igjen
En kombinasjon som virkelig kan anbefales er fiskefilet medurtesmør som bakes i ovn. Sammen med en grønnsaksmos så blir dette så saftig og godt at man ikke å tenke på eventuell saus eller dressing
Noen kvister sitrontimian ( hadde litt tørket fra i fjor på hytta, frisk er enda bedre. Så lenge myndighetene sier det er greit, og medisinering og foring av fisken er under lupen kjøper jeg fersk oppdrettsfisk fra butikken med mindre jeg har fått tak i økologisk -eller villfisk
Har du igjen noe av urtesmøret kan du riste bagetter med smøret, og lage dine egne hvitløkbagetter. Hvitløk- og urtesmør og selve fyllet til kalkunen kan lages i forveien slik at man får mindre arbeid på selve dagen
Du kan bruke hasselback teknikk for å lage både bakte poteter og søtpoteter, delvis skjære på toppen for å få herlig sprø konsistens på toppen mens insiden er fortsatt myk, bruke litt olivenolje eller urtesmør for å penslet i mellom skivene
Server med godt brød, urtesmør og pesto - og gjerne med en god olivenolje og balsamico. Du kan lage mye og ha til lønsj dagen etter, eller med som mat på jobb
(Selv foretrekker jeg å vente med deler av pyntingen til det nærmer seg servering, spesielt hvis jeg bruker bær, frukt, og friske spiselige blomster eller blader som mynte eller sitrontimian
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.